Reisverslagen

Rhodos


Rhodos is niet alleen het eiland voor zonaanbidders, ook cultuursnuivers zullen hier hun ogen uitkijken. In de vroegere jaren is Rhodos meerdere keren overvallen door verschillend beschavingen zoals de Perzen, Arabieren en Turken die allemaal een stempel hebben achter gelaten op dit eiland. Daarnaast kun je vanuit hier ook heel makkelijk met de boot een dagje naar één van de buureilanden zoals Kos of Samos varen.

Westkust

Aan de westkust van Rhodos liggen de badplaatsen Ixia (vooral luxere hotels en resorts) en Trianta (voordeligere appartementen). Deze westkant van het eiland wordt ook wel de ‘windy side’ genoemd. Er staat altijd een stevige bries. De twee badplaatsen lopen in elkaar over. Rhodos-stad ligt op een 6 kilometer en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of zelfs wandelend langs de kust.

Oostkust

Aan de oostkust van Rhodos liggen onder andere Kolymbia en Faliraki. Kolymbia is een kleinere toeristische badplaats. Het heeft een klein centrum met restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Hier vind je een groot aanbod van diverse hotels en appartementen. Faliraki staat bekend om het grote lange zandstrand. Daarnaast heeft het een bruisend nachtleven maar ook gezellig lokale restaurantjes en barretjes.

Oudste bewoonde plaats

Lindos is een typisch schilderachtig wit dorpje, ongeveer 50 kilometer van Rhodos Stad. Het behoort tot de mooiste dorpjes van Rhodos en is de oudste bewoonde plaats. Het is een wirwar van kleine straatjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen.
In Lindos vind je verschillende historische bezienswaardigheden terug zoals de Akropolis van Lindos. Het is behoorlijk veel klimmen en dalen dus een goede conditie is een vereiste. Je kunt eventueel ook tegen betaling op een ezeltje naar boven of beneden worden gebracht. Vooral in het hoogseizoen komen heel veel toeristen naar het dorpje toe. Wil je Lindos op een rustiger moment bezoeken, zonder al te veel schuifelende toeristen? Zorg dan dat je ’s morgens vroeg gaat. Rond half 10 komen de vele bussen met toeristen aan.

Rhodos Stad

Hier kun je heerlijk slenteren door steegjes en sfeervolle, autovrije straatjes. Geniet van typisch Griekse ‘meze’ bij een van de taverna’s op het terras in het oude historische deel van Rhodos. De oude stad wordt omringt door stadsmuren en behoort tot het UNESCO wereldcultuurerfgoed. In het nieuwe deel van Rhodos stad kun je prima shoppen en vind je het bruisende uitgaansleven.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!