Reisverslagen

Dresden

Florence aan de Elbe
De stad, in februari 1945 compleet kapot gebombardeerd door de geallieerden, is vandaag de dag verrassend mooi en gezellig.

De Altstad ontpopt zich als een verzameling van monumentale gebouwen, gezellige terrassen, brede boulevards en culinair hoogstaande restaurantjes. In de Weisse Gasse tref je veel internationale eetadresjes aan zoals o.a. Vietnamese, Thaise , Italiaanse , Spaanse maar ook "schnitzel-adresjes". Ook het wereldberoemde Zwinger, een geweldig monumentaal paleizencomplex ligt in de Altstad; je komt ogen tekort!

Het is heel leuk om kriskras door de Altstad te dwalen, je loopt dan van plein naar plein met altijd wel terrasjes, om even bij te komen, in de buurt. Achter de Altstad van Dresden ligt een gigantisch groot park waar ook volop gewandeld, gefietst en gerelaxt wordt.

De Neustad heeft mooi brede boulevards met veel winkels en (ook weer) eetgelegenheden en biedt ook nog eens mooi uitzicht op Altstad Dresden op de andere oever van de glinsterende Elbe.
Verder is het Japanse Paleis hier de moeite waard. In de zomermaanden kun je hier in de mooie tuin genieten van gratis muzikale optredens.

Je kunt ook heel gemakkelijk fietsen huren voor een dag en dan een leuke tocht langs de oevers van de Elbe maken over de Elbe Radweg naar bijv. Schloss Pilnitz met zijn mooie ligging en prachtige tuinen die tegen betaling bezichtigd kunnen worden.

Een aanrader is om een bootreis met een raderboot over de Elbe te maken richting de brug "Blaues Wunder" met in de heuvels wijngaarden en kasteel -en paleisachtige gebouwen.

In de Prager strasse is hotelketen Ibis gevestigd, op loopafstand van de Altstad. Het hotel ligt midden in het verkeersvrije winkelcentrum met drankstalletjes en terrasjes in overvloed, vlakbij het Centraal Station. Sfeervol is deze hotelketen niet maar de ligging en omgeving is wel praktisch!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!