Reisverslagen

Gran Canaria

Puerto de Mogán
Maandagavond vroeg arriveren we op de luchthaven van Gran Canaria. Ons hotel ligt in Puerto de Mogán, een mooi en rustig plaatsje met diverse hotels en appartementjes.

Een leuke ‘boulevard’ leidt naar de haven van Puerto Mogán waar ook een mooie baai ligt met veel barretjes en restaurantjes. Een hele leuke en gezellige plek, maar feesten tot in de late uurtjes is er niet bij; om middernacht gaat het slot er op! Leuk detail: dit schijnt de warmste plaats te zijn van het eiland Gran Canaria!

Puerto Rico en Arguineguin

We struinen vandaag rond op de markt van Arguineguin en bezoeken hotels in Puerto Rico waar veel Engelse en Scandinavische toeristen verblijven. De hotels staan hoog op de rotsen en het langzaam aflopend zandstrand ligt daar ver onder. Fijn voor gezinnen met jonge kinderen, maar om bij dat kindvriendelijke strand te komen moet je een flink eind afdalen!

Maspalomas en Meloneras

Op woensdag reizen we naar Maspalomas, een wat centraler gelegen landbouwplaatsje achter de duinen en de golfbaan. Voor ongeveer € 4 ben je van hieruit met de taxi in het centrum van Playa del Inglés, vlakbij het strand. Door de duinen naar het strand is niet aan te raden! Dat is een best zware tocht door het mulle zand in de brandende zon.
We rijden door naar Meloneras, de meest chique badplaats van Gran Canaria. Hier liggen ook de top-hotels. Langs de gezellige boulevard met diverse shopping centra kun je heerlijk wandelen. Vanaf de boulevard kun je de zee helaas niet in; grote rotsblokken versperren de weg. Aan beide uiteinden van de boulevard kun je echter een fijn zandstrand vinden!

Las Palmas

Een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas staat doorgaans niet bij elke toerist op het programma. Jammer, want ‘El Capital’ vertegenwoordigt dé Canarische levensstijl! Dwalend door de verschillende straten en steegjes van het oude Las Palmas springen, naast de vele kinderkopjes, ook de historische gebouwen in het oog. Karakteristieke gevels met overvloedig gedecoreerde balkons, veelal stammend uit de 15e en 17e eeuw. Via een enigszins aftands winkelcentrum belanden we onverwachts op een sfeervol en hip dakterras: Azotea de Benito. Een cocktailbar met overweldigend uitzicht over de stad. Dit is dé hotspot van de locals die zich hier, onder het genot van een frisse Mojito, voorbereiden op wat de avond hen zal brengen.

Later vervolgen we onze ontdekkingsreis door Las Palmas met een lokale gids die ons via het prachtige voormalige woonhuis van Columbus, Casa de Colon, naar restaurante Casa Montesdeoca leidt.
Op een knusse binnenplaats, omlijst door weelderige gordijnen, planten en betoverend gitaarspel, genieten we van traditionele tapas en smaakvolle wijnen. De lokale lekkernijen, waaronder de Papas Arrugadas met mojo en Carrillada, ontbreken dan ook niet. Tot besluit van een dan al heerlijke avond nemen we de zoete Suspiro de Moya cake.
Las Palmas: ogenschijnlijk een doorsnee Spaanse stad, maar niet is minder waar! De combinatie van de rijke historie, het prachtige oude centrum met koloniale sfeer, pure gastvrijheid, de onuitputtelijke levenslust van haar flamboyante inwoners met een aantal verrassende verborgen juweeltjes maken het tot een stad die het ontdekken meer dan waard is!

Autohuur

Donderdag staat de hele dag in het teken van onze huurauto! Een auto huren is een absolute aanrader op Gran Canaria. Niet voor de hele periode, enkele dagen is voldoende. Zo kun je bijvoorbeeld naar Las Palmas, maar ook het binnenland van Gran Canaria in. Vanaf Maspalomas rijden we via mooie en goed berijdbare wegen noordwaarts. Onderweg val je van de ene in de andere verbazing: eerst belanden we in de groene oase Fataga met z’n kamelenfarm en het witte dorpje met bloemenpracht. Even later rijden we door de vooral kale, maar kleurrijke ‘Grand Canyon van Gran Canaria’. Hier vind je ook grote cactussen in een pallet van kleuren. Geel, oranje, maar ook dieprood. Ze zien er onschuldig uit, maar door de enorme hoeveelheid aan flinterdunne stekeltjes zijn ze helaas niet makkelijk eetbaar.
Het is een beetje oppassen met de haarspeldbochten, maar een autotocht is de moeite meer dan waard!

Playa Del Inglés

Op vrijdag bezoeken we op eigen gelegenheid diverse hotels op Gran Canaria. Zo ook in Playa del Inglés, een heel drukke, volgebouwde wat ouderwetse ogende badplaats. Hier staat het vooral vol met hotels. Dat biedt voordelen: je zit altijd dicht bij het strand, bij diverse shopping malls en bij uitgaansgelegenheden zoals ‘Yumbo’ en ‘Kasbah’. Kenmerkend hier is onder andere het lange zandstrand dat overgaat in de indrukwekkende duinen. Ook het bruisende uitgaansleven met talrijke restaurants, bars en nachtclubs is bekend!

Positief verrast!

Op zaterdag vliegen we alweer naar huis. Gran Canaria heeft me absoluut positief verrast. Er is voor iedereen wel een leuke bestemming en accommodatie te vinden!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!