Reisverslagen

Rondreis Thailand

Amsterdam - Ao Nang, Krabi
Na een rechtstreekse vlucht met Eva Air van Amsterdam naar Bangkok aangekomen op de luchthaven. Vanuit de luchthaven moeten we naar het treinstation Hua Lamphong zien te komen. Dit doen we met een taxi die ons na een klein uurtje door Bangkok bij het treinstation af zet.

Nu nog even wachten op de nachtrein naar Surathani, rustig op een terrasje wennen aan de warmte van Thailand. Hier konden we fijn in onze eerste class cabine slapen tot we de volgende dag in Surathani aankwamen. Vanuit hier zijn we na enkele uren per taxibusje bij ons hotel in Ao Nang afgezet. Ondertussen hadden we er al 3 reisdagen opzitten.

Ao Nang, Krabi

Na ons opgefrist te hebben in het hotel konden we eindelijk gaan genieten van Thailand. We hebben scooters gehuurd en zijn naar de Emerald Pool gereden. Links rijden is wel eventjes wennen. Eenmaal aangekomen bij de Emerald Pool konden we genieten van al het moois. ’s Avonds hebben we lekker gegeten in Ao Nang, om op tijd naar bed te gaan. De volgende dag stond ons namelijk een pittige beklimming van de Tiger Cave Temple te wachten.

Om 04:00 stonden onze wekkers, waarna we rond 04:30 per scooter naar de Tiger Cave Temple zijn gereden. Zorg er wel voor dat je tank goed gevuld is, want vroeg in de ochtend zijn er niet veel tankstations open! Om 05:30 zijn we onze beklimming begonnen, 1.237 treden (staat in ieder geval op het bordje onderaan). Alle treden zijn anders qua hoogte een breedte waardoor het echt een zware beproeving is. Gelukkig was het nog donker, en hadden we niet zo veel last van de hitte. Eenmaal boven gekomen, 3 kwartier later, werd het licht, en hoopten we de zonsopgang te zien. Helaas! Het was een bewolkte dag, maar dat maakte het niet minder mooi. Eenmaal bijgekomen kon de tocht naar beneden weer beginnen, net zo zwaar! Ook de apen waren ontwaakt, die er voor hebben gezorgd dat we extra snel beneden waren. Dat zijn toch een brutale beesten, ze pakken alles wat los en vast zit.
Beneden nog de tempels en indrukwekkende gebouwen bekeken, en daarna terug naar het hotel.

Koh Phi Phi

Na een boottocht van een aantal uren aangekomen in Koh Phi Phi. De eerste dag lekker genoten van het eiland. De volgende avond hebben we een viewpoint op Koh Phi Phi bezocht. Weer een beklimming, maar ook weer een prachtig uitzicht. Hierna vroeg ons bed in omdat we de volgende ochtend vroeg naar het bekende Maya Bay wilden gaan. Als je hier vroeg heen gaat zijn er nog weinig anderen, en kun je echt genieten van het eiland. Het is onbewoond en bekend van de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Wauw, wat een indrukwekkende plek is dit! Prachtig helderblauw water en echte witte zandstranden. En ook dit keer hadden we het geluk dat we de enige waren die zo vroeg uit de veren waren! Helaas is Maya Bay nu tijdelijk gesloten.

Khao Sok

Om 09:00uur de boot gepakt vanuit Koh Phi Phi naar Krabi. Vanuit hier per lokale bus naar Khao Sok gereden. Wat bijzonder; ineens olifanten naast de weg! Hier hebben we een overnachting gehad waarna de volgende dag een Jungle Tour staat gepland. Tijdens de Jungle Tour verbleven we in een primitieve bungalow op het water. De eerste dag van de jungle tour zijn we met een longtailboat aan de oever van de ingang van de jungle aangemeerd. Tussen de rivieren en bamboescheuten een tocht door de jungle. De volgende ochtend wilde dieren spotten Onder andere apen, bijzondere vogels zoals de neushoornvogel en slangen hebben we gezien. In de middag nog een waterval beklimmen waarna we nog door het prachtige natuurgebied hebben gevaren. Vanaf grote hoogte aan een lang touw slingerend het meer inspringen, een enge ervaring maar wat een kick!
Koh Tao
Vanuit het vasteland van Thailand met de nachtboot naar Koh Tao. Eén grote ruimte waarin allemaal smalle matrasjes naast elkaar zijn geplaatst. Tussen de locals slapen. Écht slapen kon je natuurlijk niet. De volgende ochtend aangekomen in Koh Tao. Intussen het nieuws ten gehore te kregen dat de koning was overleden, Koning Bhumibol. Het reisadvies voor Thailand werd zelfs aangepast. Zorg dat je je netjes gedraagt, en maak geen vreemde opmerkingen over de koning. Hiervoor kon je zelfs gevangenisstraf krijgen. Op Koh Tao merken we eigenlijk weinig van dit alles. Vooral omdat de meeste mensen toeristen waren, en degene die er wonen, komen vooral uit Birma.

De volgende dag een boottocht rondom het eiland van Koh Tao. Vanaf de boot het water in springen om lekker te snorkelen. En wat hebben we weer prachtige stukjes van Thailand mogen zien! Ook weer een viewpoint beklommen, en weeral een schitterend uitzicht.

Eigenlijk wilden we hier 2 nachten verblijven, maar het was toch een probleem om richting Bangkok te gaan i.v.m. het overlijden van de koning. Het is echt een big issue voor de Thaise bevolking. Elke Thai wil dan ook naar Bangkok, naar het paleis, om te rouwen om de koning. Een tweetal dagen later dan gepland toch richting Kanchanaburi.

Kanchanaburi

Met de boot terug naar het vasteland van Thailand, naar Chumpon. Vanuit hier de slaaptrein naar Bangkok gepakt. Weer eerste class, dat was de vorige keer wel goed bevallen. In Kanchanaburi hebben we fietsen gehuurd en zijn we naar o.a. de River Kwai Bridge gegaan. Deze brug is gebouwd over de River de Khwae Yai. Hier verloren veel Westerse krijgsgevangenen het leven, onder wie ook veel Nederlanders uit toenmalig Nederlanders-Indie. Ook de Kanchanaburi Graveyard hebben we bezocht. Hier liggen de stoffelijke resten van de slachtoffers van de zojuist genoemde Dodenspoorlijn.
’s Avonds hebben we nog een kijkje genomen bij de avondmarkt. Sinds de Koning is overleden is het voornamelijk zwart/wit. Kleuren zijn ongepast.
Bangkok
Met de taxi van Kanchanaburi naar het centrum van Bangkok. Hier met de Skytrain naar ons hotel gegaan. Wat een indrukwekkende stad zeg, en wat een drukte!
Eenmaal ons hotel gevonden kon ons plezier niet op. Een groot appartement met 2 slaapkamers, 2 badkamers, een grote woonkamer en een flinke keuken. Zelfs op het dak van het hotel was een zwembad aanwezig wat een geweldig zicht over de skyline van Bangkok gaf!

Op de eerste dag Bangkok hebben we de (Nederlandse) Co van Kessel fietstocht gedaan, van 9uur lang. Erg indrukwekkend door Chinatown, het centrum van Bangkok en over smalle paadjes langs de kanalen.
Tijdens ons verblijf ook diverse tempels in Bangkok bezocht, en toch nog even een kijkje genomen bij het paleis van Koning Bhumibol. Het was erg stil in Bangkok. Iedereen was in het zwart gekleed en ook de overheid is een jaar in rouw.
Na nog wat sightseeing in Bangkok, weer terug naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam. Eigenlijk hebben we veel te weinig tijd gehad in Bangkok, wat is dit een grote indrukwekkende stad!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!