Reisverslagen

Studiereis New York

New York, the city that never sleeps. En wij ook niet veel! Op 06-11-2022 mocht ik, Helga, met TUI op studiereis naar deze veelzijdige stad. Na een vlucht met KLM van 7 uur en 24 minuten kwamen we in de avond aan op JFK-airport. Een privétransfer stond voor ons klaar die ons in een uurtje naar ons hotel bracht. Moe van de reis maar toch wel héél nieuwsgierig liepen we nog even naar Times Square. Dit wereldbekende plein ligt immers op een paar stappen verwijderd van ons hotel. Lucky us! Na de eerste glimpen opgevangen te hebben met onze vermoeide ogen was het tijd voor de nachtrust. Even bijkomen voordat het toffe programma begint.

RIU Manhattan Times Square

We overnachten in RIU Manhattan Times Square. De nieuwste aanwinst van RIU in New York middenin Manhattan op slechts een paar stappen verwijderd van Times Square. Eenmaal op de kamer is er van de drukke wereldstad niets meer te horen. Daarnaast zijn de kamers rustgevend en modern ingericht.
Niet te verwarren met RIU Plaza New York Times Square. Dit hotel bestaat al langer en ligt iets verder van Times Square af. Maar een super goede ligging heeft het alsnog! Wel is deze wat rustiger. Met name bij de liften en in de ontbijtzaal. De inrichting is ook iets verschillend. Hier vormt de kleur lila de basis maar ook in een rustgevende sfeer. De afstand tussen beide hotels is slechts 400 meter.

Andere hotels

Als eerste stond het Beacon hotel op de planning. Deze accommodatie heeft een authentieke inrichting en ligt een stuk rustiger in de Upper West Side. Het pluspunt van deze kamers is dat ze beschikken over een keukentje. Aan de overkant van de straat ligt een grote supermarkt.
Het Yotel is een modern hotel in de wijk Hell’s Kitchen en van alle gemakken voorzien. Ze beschikken zelfs over een robot die je bagage netjes achter slot en grendel zet!
Bij MSocial heb je vanuit de gym of het relaxte dakterras een geweldig uitzicht op Times Square. Tip: opzoek naar een accommodatie tijdens de jaarwisseling? Vanaf hier heb je goed zicht op de Times Square Ball.

Hotel W Hoboken is gelegen aan de overkant van de Hudson rivier in de gezellige stad New Jersey. Een oase van rust komt hier over je heen, er is ook een goed restaurant bij dit hotel waar je kunt ontbijten of dineren. Dit is tevens ook een erg goed hotel voor een workation. De drukte kan je vanuit dit hotel opzoeken. Binnen no time ben je in de stad.

Viewpoints van The Big Apple

Wolkenkrabbers vormen het imago van New York. Uiteraard zijn een paar van die gebouwen omgetoverd tot een prachtig observatiedek. Wij bezochten Summit One van der Bilt in de ochtend, Top of the Rock in de middag en The Edge in de avond. Allemaal gaaf maar toch erg verschillend. The Edge is een driehoek die uitsteekt en heeft een glazen observatiedek in de buitenlucht. De echte durfal kan zelfs een sky climb maken. The Summit One van der Bilt is een gebouw wat bestaat uit 6 kamers. Het gebouw is geheel van glas wat enorme toffe perspectieven geeft.
Top of the Rock is het observatiedek boven op de Rockefeller Center, welbekend van de film Home Alone, de grote kerstboom en de schaatsbaan.

Helikoptervlucht

Wat is er nou mooier dan de skyline te bekijken vanuit de sky!? Twee helikopters stonden voor ons klaar om ons langs het vrijheidsbeeld en over de wolkenkrabbers te vliegen. Tijdens de vlucht gaf de piloot uitleg over de omgeving. Helaas ging dit veel te snel voorbij. Een absolute must-do tijdens jouw verblijf in New York!
 
Central Park leent zich uitstekend voor een fietstocht. Dit deden we samen met de Nederlandse gids van Unlimited Biking. We gingen naar de geweldige musical Aladdin op Broadway in het New Amsterdam theater. Even met de voetjes omhoog in de Hop On Hop Off bus was ook fijn. De laatste avond sloten we af met de ‘’Alive After Five’’ dinner cruise. Onder het genot van een hapje, drankje en gezellige muziek hebben we de skyline in het donker vanaf het water kunnen aanschouwen en hebben we van dichtbij kunnen genieten van het vrijheidsbeeld. 
Afgelopen week was the sky the limit. New York moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben!
 

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!