Reisverslagen

Mexico

VIVA MEXICO!
Begin november 2022 ben ik, Marjolein, samen met mijn man op vakantie geweest naar het zonnige Mexico! Door de hoge temperaturen het gehele jaar door is dit dé perfecte winterzon bestemming! Benieuwd naar dit land? Hieronder vertel ik onze ervaring:
 

Met de Dreamliner van TUI vlogen we rechtstreeks in 11 uur naar Cancun. In en rondom Playa del Carmen liggen diverse all-in RIU resorts maar voor de mensen die enkel een ontbijtje willen is er ook voldoende keus aan hotels in de omgeving. Wij verbleven in de RIU Lupita.

Tip: Iedere vrijdagavond is er in de ‘RIU Tequila’ een white- of neonparty. Je mag hier naartoe als je in 1 van de 6 RIU resorts in de omgeving verblijft. Een onwijs gaaf feest met dansers en nationale en internationale DJ’s die de leukste muziek draaien. Ook zijn alle drankjes inclusief.
Uiteraard hebben wij dit leuke feestje ook nog even meegepakt! 

Mexico is een perfecte zon, zee en strand bestemming maar het land biedt ook zeker meer. Zo hebben wij 3 dagen een auto gehuurd om de omgeving te ontdekken. Vooraf lazen en hoorden wij vele verhalen over de gevaren en corrupte politie maar dit hebben wij zeker niet zo ervaren. De wegen waren een tikkeltje chaotisch maar zeer zeker goed onderhouden en de mensen zijn onwijs vriendelijk en proberen je overal mee te helpen. We raden je dus zeker aan een auto te huren!
Op de eerste dag hebben we Tulum bezocht; een enorm leuk en hip ‘backpackers’ stadje. Deze plek ligt deels aan de helder blauwe zee en heeft vele kleinschalige hotels en mooie beachclubs.

Tip: bezoek de Playa Ruinas aan het einde van Tulum Beach.

Ook een prachtig fenomeen in Mexico en met name in Yucatan zijn: cenotes. Een cenote is een grot of poel met enorm helder water. Door ondergrondse stromingen zijn deze cenotes ontstaan. Een cenote is voor de Maya’s een heilige plaats. Absoluut de moeite waard om te bezoeken!
De 2e dag zijn wij naar 1 van de 7 wereldwonderen gereden: de Chizen Itza. Dit was 1 van de belangrijkste steden van de Maya’s en hier staat de bekende piramide van Kukulcan.
Tip: zorg dat je er rond 08:00/09:00 bent zodat je de grote toeristenbussen met mensenmassa’s  voor bent. Hou er wel rekening mee dat het vanuit Playa del Carmen circa 2,5 uur rijden is.

Een half uur rijden van Chichen Itza ligt het kleurrijke dorp Valladolid. Leuk om doorheen te wandelen, de kerk te bezoeken en lekker Mexicaans te lunchen. Ook hier heb je in de omgeving diverse mooie cenotes zoals: Cenote Suytun.
Het plan was ook om naar Isla Holbox te rijden. Isla Holbox is een klein, hip tropische eilandje met veel streetart en witte stranden ten noorden van Cancun. Helaas zijn we daar vanwege tijdgebrek niet geweest. In plaats daarvan hebben wij rondgelopen in Playa del Carmen. Een gezellig stadje met vele winkels, restaurantjes en cafe’s gelegen aan de prachtig blauwe zee.

Na 3 dagen een auto gehuurd te hebben en het land (deels) te ontdekken was het tijd voor ontspanning. De laatste dagen hebben we dus doorgebracht op ons resort. 

Maar aan alles komt een tijd, en na 9 heerlijke dagen vliegen we weer terug naar Nederland. Wij hebben een onwijs leuke vakantie gehad en zouden Mexico zeker aanraden!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!