Reisverslagen

Studiereis Mexico

Mexico…..het land van al je dromen! Maar natuurlijk ook van de Maya’s, siësta, taco’s, schitterende zandstranden, gezellige badplaatsen en een heerlijk klimaat.

Ligging
Mexico ligt in het zuidelijke gedeelte van Noord Amerika. In het noorden grenst het land aan de Verenigde Staten, in het zuiden aan Guatemala en Belize.

Mexico is 47 maal zo groot als Nederland. Het schiereiland Yucatán ligt in het zuidoosten van Mexico tussen de Golf van Mexico en de Caribische Zee. Er wordt Spaans gesproken en de munteenheid is de Mexicaanse Peso, maar met Amerikaanse Dollars kun je ook bijna overal terecht.

Zon, zee, stand, cultuur en natuur

Mexico is zo’n bestemming die het hart van iedere bezoeker steelt. De glimlach van de hartelijke Mexicanen geven je een warm welkom en laten je direct thuis voelen in dit land. De perfecte plek om te genieten van zon, zee en strand, maar ook om een flinke dosis cultuur en natuur op te snuiven. Het erfgoed van de Maya’s en Azteken is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen en biedt vele excursiemogelijkheden.

Er wordt door TUI naar Cancun gevlogen met de comfortabele hypermoderne Boeing787 – Dreamliner.
Normaal gesproken gaat de heenvlucht via Varadero en duurt die ca. 13 uur en de terugvlucht is rechtstreeks waarmee deze reistijd dan op ca. 10 uur uitkomt. Via Brussel is er de mogelijkheid om rechtstreeks te vliegen.

Cancun

Cancun is een wereldberoemde badplaats en vooral in trek bij Amerikanen.
Cancun bestaat uit twee gedeeltes, in downtown Cancun woont de lokale bevolking en het toeristische hart is in de hotelzone die gebouwd is op een eiland in de vorm van een 7. Twee bruggen verbinden het eiland met het vasteland en daartussen vind je de lagune van Cancun.

In de hotelzone vind je luxueuze hotels, malls en uitgaansgelegenheden. Er is geen historisch centrum of sfeervolle straatjes. Er zijn wel mooie witte stranden waardoor Cancun bij uitstek geschikt is voor zon- en strandliefhebbers.

Playa del Carmen

Het gezellige Playa del Carmen is gelegen op ca. 65km ten zuiden van Cancun en is gemoedelijker. Naast zon, zee en strand lonkt hier de Mexicaanse gezelligheid. Op de gezellige Avenida Quinta, ofwel Fifth Avenue kun je urenlang flaneren en daarna een leuke Beachclub opzoeken. Hier is een gigantisch groot aanbod in prachtige all inclusive hotels waarvan velen direct aan het mooie zandstrand zijn gelegen.

Mexico is een prima bestemming als je ook nog eens een kijkje wil nemen buiten het hotel want het achterland is de moeite waard en, ook niet onbelangrijk, het is gegarandeerd heel veilig om dit te doen.

Yucatan

Op het schiereiland Yucatan zijn veel overblijfselen van de Mayacultuur te vinden.
Een bezoek aan de indrukwekkende tempelcomplexen als Chichén Itzá en Uxmal zijn de moeite waard, Tulum is de enige Mayastad aan zee. Coba is ook leuk, het was in de oudheid qua oppervlakte één van de grootste Maya steden in Yucatan. Hier vind je de tempelpiramide Nohoch Mul van 42 m, één van de laatste piramides waar je nog in kan klimmen en wanneer je de top hebt bereikt is het uitzicht waanzinnig.

Een fascinerend natuurverschijnsel die je overal vind in Yucatan is de cenote, een natuurlijk poel of grot, gevoed door een ondergrondse rivier. Voor de maya’s zijn de cenotes heilig want ze zouden de ingang zijn naar de onderwereld. In veel cenotes mag je zwemmen en soms zelfs duiken. Vaak is een cenote een halfopen grot waardoor er prachtige lichtinvallen ontstaan, spannend en mystiek.

Net buiten Playa del Carmen ligt Xcaret, dit is een ecovriendelijk pretpark. Hier kun je snorkelen in ondergrondse rivieren, uitrusten in hangmatten en een replica van een mayadorp bezoeken. In de avond wordt er een show gegeven over de geschiedenis van Mexico waar wel 300 mensen aan meedoen.

Xel-ha is een soorgelijk park, ook hier worden vele activiteiten aangeboden op een prachtige locatie aan het turquoise water van de Caribische zee, o.a. snorkelen tussen de tropische vissen, de Yucatan jungle verkennen en nog veel meer.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!