Reisverslagen

Studiereis Dubai

Pracht en praal, woorden die passen bij Dubai, een land van uitersten. Zo is er een indoorskibaan in de Mall of Emirates; wie verwacht er nu te kunnen skiën in de woestijn?

Voor zonliefhebbers is Dubai een goede optie. In de zomermaanden kan het echter erg warm worden. De beste periode om Dubai te bezoeken is van september t/m april. Er is een groot aantal prachtig witte stranden, waarvan Jumeirah Beach erg bekend is. Hier vind je tal van restaurants, cafés en winkeltjes en kun je slenteren over ‘The Walk’. De straat langs de boulevard is het terrein van sportauto’s en limousines. Daarachter ligt de jachthaven van Dubai waar je lekker kunt eten, een terrasje pikken of wandelen over mooie wandelpaden zonder verkeersdrukte.

Burj Kalifa

Ligt midden in ‘down town Dubai’ en is met 828 meter de hoogste toren ter wereld. Vanaf deze toren op 452 meter hoogte kun je bij het “At the Top” observatiedek van het uitzicht van de omliggende omgeving genieten. Reserveer wél tevoren tickets hiervoor! Bij de toren ligt de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld. Hier heb je behalve een groot aanbod van winkels ook een schaatsbaan en een aquarium waarin je kunt duiken tussen de vissen of door een tunnel door het aquarium kunt lopen. Zodra de zon ondergaat is er iedere avond de Dubai Fountain Show. Die moet je ook een keer gezien hebben! Het kan er wel heel druk zijn, maar gelukkig zijn er meerdere shows per avond.

Burj Al Arab

Is het wereldberoemde zevensterrenhotel dat opvalt door de bijzondere architectuur in de vorm van een zeilschip. Het is ’s avonds mooi verlicht. Je kunt hier een lunch te gebruiken, maar ook dit moet je tevoren reserveren. Je kunt het hotel niet zomaar binnen lopen om er een kijkje te nemen. Iets verderop ligt Soek Madinat. Hier is het sfeervol en gezellig met kleinere winkeltjes en kraampjes. Er zijn veel Arabische spullen te koop, zoals waterpijpen, wierook en tapijten.
 

Palm Jumeirah

Is een kunstmatig schiereiland in de vorm van een palmboom. Je kunt met de monorail naar het einde van deze palm rijden en een kijkje nemen bij hotel Atlantis of van een terrasje genieten aan de zee. Een leuke excursie is met een speedboot vanaf de jachthaven bij Jumeirah over het water naar The Palm en Burj Al Arab zodat je vanaf de zee mooi zicht op deze gebouwen hebt. Je vaart dan tussen The Palm door weer terug naar het beginpunt.
 

Dubai Creek

Is een rivier die door het centrum van Dubai loopt. Het oude gedeelte was vroeger het economische hart van de stad vanwege de traditionele oude haven waar dhows hun goederen laden en lossen. Een vaart over de Dubai Creek is een must. Je kunt kiezen voor een rondvaart op een dhow of met een abra de Creek oversteken. Dit is een geweldige ervaring die je nog geen euro per persoon kost. Aan de overkant vind je leuke, authentieke soeks – Arabische marktjes, zoals een kruiden –en goudsoek. Er hangt nog altijd een bijzondere sfeer waarbij je volop kunt genieten van de geuren en kleuren op de deels overdekte markten.  
 

Opmerkingen

  • overal zijn bouwactiviteiten; de gehele omgeving wordt overheerst door bouwkranen (Eén op elke vier hijskranen op aarde staat in Dubai);
  • de verschillende bezienswaardigheden liggen behoorlijk ver uiteen maar met de metro is alles via het uitgebreide netwerk goed te bereiken. Het fijne hiervan is ook dat de metro merendeels bovengronds rijdt zodat je uitzicht over de omgeving hebt. Het is heel handig om een dagkaart te kopen zodat je de gehele dag gebruik kunt maken van de metro. Er zijn speciale “roze” rijtuigen waarin alleen maar vrouwen met kinderen mogen zitten, mannen worden hier vriendelijk naar een andere wagon doorverwezen;
  • niet zo gezellig zitten maar in de Shopping Mall’s zijn diverse foodcourts waar een groot aanbod van de internationale keukens aanwezig is en de prijzen laag liggen. In de haven achter Jumeirah Beach en uiteraard bij Jumeirah Beach zelf is het ’s avonds ook heel leuk om te dineren.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!