Visum aanvragen

Voor verschillende vakantiebestemmingen dient u een visum aan te vragen. Dit is een officiële toestemming om een land binnen te reizen en/of te verblijven voor een bepaalde tijd.
Via Reisburo van Raak kun je voor vertrek zelf je online visum aanvragen
Hier kun je de benodigde gegevens online invullen waarna je online kunt afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Hierna ontvangt u het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail.

 

(e-)visum, ESTA of eTA?

Visum
Een visum is een officieel document dat u toestemming geeft naar een land toe te reizen en in dat land te verblijven. Een visum is een stempel of een sticker in uw paspoort, die wordt uitgegeven door de ambassade of het consulaat van het land waar u naar toe reist.

E-visum
Dit is een elektronisch alternatief voor het reguliere visum. Na het invoeren van de benodigde gegevens ontvangt u uw visum elektronisch. Vervolgens kunt u dit visum printen of via uw smartphone/tablet opslaan.

ESTA of eTA
Dit is een elektronische reistoestemming. Het is verplicht om over een ESTA (Amerika) of eTA (Canada) te beschikken als u zonder visum naar Amerika of Canada reist. Als uw ESTA- of eTA aanvraag is goed gekeurd, wordt deze automatisch gedeeld met de luchtvaartmaatschappij en autoriteiten.

 

Hoe kan ik een visum, ESTA of eTA aanvragen?

U kunt onder andere voor de volgende landen een visum aanvragen:

Amerika
Ga je naar Amerika op vakantie? Hier dien je voor vertrek een ESTA aan te vragen. Deze reistoestemming kun je aanvragen met een paspoort/reispas, ten minste geldig t/m 6 maanden na thuiskomst. Deze ESTA is bedoeld voor toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Indien je Amerika aandoet op doorreis is een ESTA aanvraag ook nodig.
Meer informatie

Canada
Ga je naar Canada per vliegtuig? Dan is een eTA verplicht. Deze reistoestemming kun je voor vertrek aanvragen met een paspoort/reispas, ten minste geldig t/m 6 maanden na thuiskomst. Ook deze eTA dient aan gevraagd te worden als je op doorreis bent via Canada.
Meer informatie

Egypte
Ook voor Egypte is een visum verplicht. Nederlandse onderdanen kunnen het visum voor vertrek aanvragen met een paspoort ten minste geldig t/m 6 maanden na thuiskomst. Voor Belgische onderdanen is een ID-kaart (met chip) ten minste gelding t/m  maanden na thuiskomst voldoende. Voor afreizen met een ID-kaart is een pasfoto verplicht!
Het visum kan ook nog verkregen worden bij aankomst op de luchthaven in Egypte.
Meer informatie

Sri Lanka
Ook voor een vakantie naar Sri Lanka dien je voor vertrek een e-visum aan te vragen. Dit visum kun je aanvragen met een paspoort/reispas, ten minste geldig t/m 6 maanden na thuiskomst. Dit e-visum is bedoeld voor toeristische bezoeken van maximaal 30 dagen.
Meer informatie

India
Een visum voor India is verplicht. Dit visum kun je voor vertrek aanvragen met een paspoort/reispas minimaal geldig t/m 6 maanden na thuiskomt voor een bezoek van maximaal 60 dagen.
Meer informatie

Voor overige bestemmingen, meer informatie

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie wensen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.