Reisverslagen

Portugal - Algarve

De Algarve heeft veel meer te bieden dan alleen een strandvakantie. Veel aanbod van appartementen en hotels in alle prijsklassen. Een zeer groot aanbod van zeer goed betaalbaar eetgelegenheden van de Portugese tot allerlei verschillende internationale keukens.

Time to Smile Balaia Senses

Een prachtig nieuw complex. Zeer ruim, heel mooi gelegen, ziet er gelikt uit.
‘s Morgens kun je genieten van een lekker vers ontbijtje op het buitenterras in het zonnetje. 
Het complex ligt wel afgelegen; je moet een eindje lopen voor je bij de hoofdweg bent waaraan restaurantjes liggen. Te voet naar Albufeira, is een hele trip. Bij deze accommodatie is autohuur dus een must. 

Albufeira

Overdag is op de Strip in Albufeira niet zoveel te beleven, het is vooral voor de jeugd een leuke uitgaansplek. Het oudere publiek vindt een groot aanbod van restaurantjes in Oud Albufeira. Het zandstrand bij Albufeira is ontzettend uitgestrekt en mooi. Je kunt over het strand helemaal naar Oud Albufeira wandelen. Aan het einde van de wandeling en het strand kun je met trappen of met de lift naar hotel Rocamar. Vanaf daar heb je mooi zicht op strand en zee. Vanuit het hotel loop je zo Oud Albufeira in. Je kunt daar ook kijken in de diepte naar de bedrijvigheid van het haventje en de lokale vissers. In Oud Albufeira is het leuk dwalen door authentieke toeristische straatjes. Het ziet er echt gezellig uit en is lang niet zo schreeuwerig dan de omgeving bij de Strip. Via een lange roltrap kun je ook weer verder langs de bovenstad wandelen om daarna weer op het strand te belanden. 

Silves

Silves is een mooie plaats met op de lang uitgerekte top van de heuvel een kasteel. Onderweg naar de top wandel je door leuke, typische steegjes met veel terrasjes. Het is toeristisch maar is echt gezellig. Geen topdrukte maar wel veel aanbod van terrasjes. Er zijn daar mogelijkheden om te wandelen in en rond het stadje of om een boottochtje over de rivier maken.

Praia da Rocha

Praia da Rocha ziet er vreselijk uit, allemaal hoogbouw. Dan ziet Albufeira er leuker uit. Het strand is uiteraard wel heel mooi met veel leuke strandtenten, mooi verzorgd allemaal.
Tavira
Tavira is gemakkelijk bereikbaar over snelweg en net buiten centrum is voldoende parkeergelegenheid.
Vanaf het kasteel, eigenlijk meer een ruïne, heb je mooi uitzicht over de wijde omgeving. Via trapjes kom je beneden in een heel mooi centrum met leuke kunstateliertjes van vooral de mooie traditionele blauwe tegeltjes maar dan ook in moderne uitvoeringen. Langs de Romeinse brug kom je aan de andere kant waar ook weer leuke steegjes en pleintjes zijn. Beide kanten langs het water zijn leuk om te wandelen. Je kunt van hieruit allerlei boottochtjes maken door de lagunes.

Olhao

Langs kustweg kun je daarna weer doorrijden, naar Olhao. Dat is ook weer verrassend. Zo’n mooi verzorgd plaatsje met leuke terrassen rondom rode marktgebouwen aan de waterkant. Ook hier volop aanbod van boottochten en een lange boulevard waarop gefietst kan worden. Het ziet er zeer uitnodigend uit. De tamelijk drukke hoofdstraat is een lang lint met winkels en eettentjes.

Ria Formosa – Praio de Faro

Het natuurgebied Ria Formosa moet je toch echt over het water doen om er een goede indruk van te krijgen. Bij Praia de Faro ligt ook een mooi strand met enkele strandtentjes. De vliegtuigen komen hier laag over vliegen, zo dicht ligt het tegen de luchthaven aan. Ook hier zijn mooie lagunes maar weinig wandelmogelijkheden.

Cabo de São Vicente

Ga je naar de Algarve dan mag een excursie naar Cabo de São Vicente – de meest zuid-westelijke punt van Europa – niet ontbreken. Je kunt dit georganiseerd doen, maar met huurauto is het prima te doen. Je hebt dan veel meer vrijheid om te stoppen en van het uitzicht onderweg te genieten. Het kan hier wel spoken, vaak is het er zeer mistig met een koude harde wind en een loeiende misthoorn. Maar ongeacht de weersomstandigheden, het blijft een bijzondere plek, met de vuurtoren op het einde van de oude wereld. 
Onderweg passeer je nog een oude vesting en uitkijkpunten met een paar mooie vergezichten. 

Lagos

Lagos is ook weer een mooie oude stad met een langgerekt mooi breed strand en heeft in de verte zicht op Portimao. Het centrum van de oude stad is ook weer zeer verzorgd en gezellig met volop aanbod van winkeltjes, terrasjes en eettentjes in autovrije steegjes.
Op een paar kilometer hier vandaan kom je bij Ponta da Piedade en dat is toch wel weer heel bijzonder. Er is een kilometerslang houten wandelpad over de rotsen waarbij je constant andere vergezichten op de rode rotspartijen krijgt. Ook is er nog een gedeelte waarbij je via een trap een stuk kunt afdalen en zicht hebt op verschillende grotten waarbij het water tegen de rotswanden kletst.  De lichtinval is hier zo mooi waardoor de verschillende kleuren van de rotspartijen prachtig uitkomen.

Een mogelijkheid is om met een bootje tussen die grotten te varen. Dat is zeker ook een zeer imposant gezicht.

Loule - Alte

In Loule, dit is een dorpje in het binnenland, is op zaterdag een boerenmarkt. Hier komen dan veel grote bussen met toeristen op af waardoor het ontzettend druk is. Eigenlijk is het leuker is om dit bezoek op een andere dag te plannen in combinatie met het schilderachtige bergdorpje Alte.

De actieve vakantieganger

Voor de actieve vakantieganger is de wandeling (‘de 7 hangende valleien’), beginnend aan de stranden in de buurt van Lagoa, playa Marinha, een aanrader. Deze wandeling is ca. 12 km. v.v. en is werkelijk prachtig. Constant mooie plaatjes van grotten, steile mooi gekleurde rotswanden, rotsen in de zee en regelmatig kleine baaitjes in de diepte. Soms is het klauteren, maar met stevig schoeisel is het heel goed te doen. Zorg wel dat je voor onderweg voldoende water bij je hebt. De steeds weer wisselende kleuren van de rotsen en de steile rotswanden zijn heel indrukwekkend en afwisselend bovendien. Ook passeer je een paar leuke strandbaaitjes met kleinschalig aanbod van eten en drinken. 
Deze klifwandeling is trouwens volledig gemarkeerd met rood/gele strepen en heet “hanging valley” en valt in de zwaartecategorie middelmatig. Onderweg staan regelmatig informatieborden.

Ook vanuit Armacao de Pera kun je een wandeling door de duinen en over het strand maken van totaal ca. 5 km. Bij eb kun je gemakkelijk een gedeelte over het strand lopen; een gedeelte daarvan is naaktstrand. Deze wandeling is ook aardig, totaal niet te vergelijken met die van de hanging valley, maar wel een stuk gemakkelijker te belopen.

Bij Olhos d’Agua kun je via trappen tussen de mooie bomen door naar het strand van Falesia lopen. Dit lange zandstrand ligt tegen felrode klifwanden aan, weer een prachtig kleurenpalet. Bij Olhos zelf ligt ook nog een klein strand met in de omgeving ook weer volop aanbod van eetgelegenheden en terrasjes.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zie wat jouw voordeel is!