Ervaringen vakanties met Covid-19

24-09-2020 - 01-10-2020 Griekenland, Rhodos, Kalithea Horizon Royal

Kalithea Horizon Royal TUI

'' In Corona-tijden echt wel in levende lijve mogen ondervinden wat een meerwaarde zo’n fantastisch reisbureau is: juiste informatie, altijd vriendelijk en behulpvaardig,… Na lang twijfelen hebben we dan toch de reis naar Kalithea aangedurfd. Geen seconde spijt gehad: wat een super vakantie! Alles was tip-top geregeld, we hebben er in deze bizarre tijden echt voor de volle 100% van genoten. 

Hotel was inderdaad echt wel vol. Maar gelukkig is het daar heel ruim, en je bepaalt zelf nog altijd waar je je goed bij voelt.
In het restaurant was alles uiteraard wel een beetje langer wachten, omdat je niets zelf mocht aanraken (geen borden, geen automaten,…) Alles werd voor je opgeschept en we hadden soms wel medelijden met de werknemers daar. Ondanks de enorme drukte en het harde werken bleven die super vriendelijk en behulpzaam. Echt geen klachten van…
Was het echt helemaal corona-proof? Nee, zeker niet… Maar ze deden zo hard hun best, en er is ook nog zoiets als je eigen verantwoordelijkheid nemen…

Genoten genoten genoten''

#Griekenland #Rhodos #KalitheaHorizonRoyal #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Adventure  #Travelinspiration  

 

 

22-07-2020 - 01-08-2020 Oostenrijk, Travel Charme Bergresort Werfenweng

Bemvindo TUI

''Wij verbleven in het hotel: TRAVEL CHARME in Werfenweng, Salzburgerland.
Een middelgroot hotel met iets van 200 kamers. Bezettingsgraad: 61%. Wellicht lager dan andere jaren, omwille van corona.

De gasten waren voornamelijk Oostenrijkers, op de voet gevolgd door Duitsers. Andere nationaliteiten heb ik nauwelijks waargenomen.

Het hotel zorgde voor een veilig gevoel door:
- aan elke ingang of doorgang een desinfectie-automaat te plaatsen
- de kamer elke dag te desinfecteren (gebeurde echt wel)
- het personeel een mond-neus-masker te laten dragen
- het buffet zoveel mogelijk achter plexi te plaatsen
- de gasten op veilige afstand van elkaar aan tafel te zetten Met andere woorden: op geen enkel moment voelde we ons ‘onveilig’.

Het zwembad:
- de ligweide was groot genoeg, er ontstond nergens drukte
- er werd gevraagd om maar met maximum 10 gasten gelijkertijd in het zwembad te gaan (werd constant goed opgevolgd)

De streek/omgeving:
- over het algemeen rustig (waarschijnlijk rustiger dan andere jaren)
- wandelingen: geen enkel probleem
- eet- en drankgelegenheden onderweg: rustig en aangepast aan de maatregelen
- in Salzburg zelf was het relatief rustig en kon je zelfs in de drukkere winkelstraten een redelijke afstand bewaren tov andere mensen

Besluit:
We voelden ons bevrijd van al die toestanden rond corona zoals we dat in eigen land moeten ervaren.
Het was letterlijk en figuurlijk een ‘verademing’ om even weg te zijn.
Er is geen moed of zelfverloochening voor nodig om naar het buitenland te trekken (enkele zwarte vlekken op de kaart uitgezonderd), het is nu gewoon hét moment om te gaan, als je beschikt over een beetje nuchter en gezond verstand!'' 

#Oostenrijk #Salzburgerland #Werfenweng #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Adventure  #Travelinspiration 

 

 

06-07-2020 - 16-07-2020 Spanje - Gran Canaria, Riu Palace Meloneras

Bemvindo TUI

''Allereerst nog een dikke merci voor de perfecte opvolging van ons dossier.
Dit jaar was wel uitzonderlijk met de alom gekende corona problematiek.
Niettegenstaande hebben wij weer van een perfecte vakantie genoten op onze vaste stek Maspalomas en zijn we uitgerust.
De nodige maatregelen die nodig zijn werden overal getroffen.
Op geen enkel moment heeft mij iets of iemand geërgerd. Ik had zelfs het gevoel dat het op onze vakantieplek veiliger was dan het thuisfront.
Wij hebben er van genoten en ja hoor wij kijken al uit naar de volgende vakantie!''

#Spanje #GranCanaria #RiuPalaceMeloneras #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Adventure  #Travelinspiration 

 

 

14-07-2020 - 22-07-2020 Portugal/Algarve, Appartement Bemvindo

Bemvindo TUI

''Ons gezin (met 2 dochters van 20 en 22 jaar) keek enorm uit naar de vakantie. We waren dan ook heel blij toen we ondanks de Corona-omstandigheden konden vertrekken!

Het appartement op onze bestemming was heel sober qua inrichting, maar héél ruim en proper (6 dagen per week werd er gepoetst en de handdoeken vervangen).

Het onthaal was vriendelijk. De Engelse taal was niet perfect, maar communicatie ging prima. Normaal gezien betaal je daar cash een waarborg van €250pp en voor jongeren onder 26j €350, maar omdat ze zagen dat wij een gezin waren moesten we slechts éénmaal €250 waarborg betalen. Meevaller.

Het gedeelte waar wij zaten was wel bizar rustig in het begin (door omstandigheden) maar de laatste dagen kwam er leven doordat er meerdere vakantiecomplexen gasten kregen.

Veel is er te voet te bereiken (winkels, eetgelegenheden) of we namen de tuk-tuk.
De ene tegen de andere scheelt wel eens van prijs, maar zo gaat dat, je kan onderhandelen.

We hebben meerdere dagen een auto gehuurd en zo de prachtige omgeving verkend. Het is qua natuur een heel afwisselend gebied. Iedereen van de lokale bevolking die we advies vroegen raadde ons wel een leuke plek aan om te ontdekken.

De plaatselijke horeca was vaak heel benieuwd en stelde vragen, ging met ons in gesprek. De prijzen voor eten en drinken zijn in vergelijking met België behoorlijk laag, dus we hebben ons laten gaan in drank en snacks en hebben ook betere restaurants kunnen bezoeken.

De Corona-maatregelen werden er stipt en blijkbaar zonder enige weerstand door iedereen opgevolgd. We hadden soms het gevoel daar veiliger te zitten dan in ons eigen land.
Omdat de Algarve plots in een oranje zone kwam te liggen hebben we ons bij thuiskomst onmiddellijk laten testen en de uitslagen waren allen negatief.

Het was een heel fijne vakantie!'' 

#Portugal #Algarve #Bemvindo #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Adventure #Travelinspiration 

 

 

07-07-2020 - 15-07-2020 Kos, Magic Life Marmari Palace

MagicLifeMarmarciPalace TUI

''Wij hebben voor de volle 100% kunnen genieten ondanks corona .Ter plaatse werd er alles aan gedaan om het corona proof te maken.
Wij hadden hierdoor geen enkel moment een onveilig gevoel .We hebben geen seconde spijt en zouden direct terug willen gaan.'' 

#Griekenland #Kos #MagicLife #MarmariPalace #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Adventure #Travelinspiration 

 

 

22-06-2020 - 30-06-2020 Zwitserland

Zwitserland TUI

Dorint Blüemlisalp (Beatenberg) 
Appartementen Maria (Saas-Fee)

'' Mijn vriend en ik wilden eens een andere soort reis, geen strandvakantie. Wel een machtige wandelvakantie in prachtige natuur gecombineerd met pittoreske dorpjes. Reisbureau van Raak (Marloes) heeft samen met ons gezocht en we vonden twee prachtige verblijfplaatsen in Beatenberg en Saas-Fee. De reis heeft (ondanks de corona-maatregelen) al onze verwachtingen ingelost en we hebben van begin tot einde genoten! Van wandelen in de warme zon met een helderblauw meer in de diepte naast ons, tot wandelen in de sneeuw, tot mooie dorpjes en kastelen bezoeken, tot paragliden tussen twee meren... Als je het ons vraagt: een echte aanrader! '' 

#Zwitserland #Baetenberg #Saas-Fee #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Rondreis #Reistips #Roadtrip #Adventure #Wandelen #Travelinspiration 

 

 

06-07-2020 - 10-07-2020 Spanje - Nerja

Spanje TUI

'' Wat hebben we een heerlijke vakantie gehad. Toen we vertrokken hadden we wel een beetje schrik wat betreft Corona, maar het was bijna een voordeel.
De vliegreis was eigenlijk heel relaxed, geen drukke vliegvelden en alles was goed geregeld. We moesten natuurlijk een mondkapje op maar dat was geen probleem. Bij de douane in Málaga stond een temperatuurmeter om te meten of we geen verhoging hadden maar deze kwam bij niemand boven de 36,5, ( ik dacht ik neem een paracetamolletje in dan is er zeker geen verhoging,maar dit toch maar niet gedaan ;)
Verder hebben we in het vliegtuig ook een gezondheidsverklaring ingevuld. Op de bestemming hebben we er geen last meer van gehad. We konden overal heen.
Het koningspad /de Caminito del Rey was een hele ervaring, wat is het daar adembenemend mooi. Ook hebben we in de bergen in het historische deel van Frigiliana (het witte dorp) gegeten met een prachtige uitzicht over bergen en de zee, dit kon nu doordat het rustiger was i.v.m. Corona. Normaal is het namelijk altijd volgeboekt, maar nu was gewoon gezellig druk.
De stranden waren goed te doen, bij te veel drukte worden deze verder afgesloten hebben we gehoord, maar dat is om de afstand te waarborgen. Wij zelf geen last van gehad, alles ging zijn gangetje en de sfeer was heel relaxed.
We wilde nog graag naar de grotten maar jammer genoeg was onze vakantie al voorbij.
We weten niet hoe de ervaring is wanneer je in een hotel zit omdat wij een eigen auto en huis met zwembad hadden, waardoor we thuis geen rekening met anderen hoefden te houden. Dit was echt top. Al met al een TOP vakantie! ''

#Nerja #Spanje #Malaga #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Rondreis #Reistips #Roadtrip #Adventure #Wandelen #Travelinspiration 

 

 

28-06-2020 - 10-07-2020 Kroatie - Rondreis

Plitvice

Camping Aminess Sirena (Novigrad)
Plitvice Holiday Resort (Plitvicka Jezera)
Alpendomizil Neuhaus (Mayrhofen)

'' In januari hadden we al een vakantie geboekt bij reisbureau van Raak, we hadden toen nog geen idee dat er een coronacrisis aan zou komen.
Na veel wikken en wegen zijn we toch ontzettend blij dat we 1 juli vertrokken zijn naar Kroatië!

De eerste 6 dagen zaten we in een plekje aan de kust in Istrië, Novigrad. We zaten daar op een camping in een "mobile home". Het was wel vrij rustig op de camping maar wij hebben dat eigenlijk alleen maar als positief ervaren. 

Vanuit Novigrad kun je makkelijk naar alle leuke stadjes in de omgeving zoals Porec, Umag, Pula.
Eigenlijk merk je op vakantie weinig van de coronacrisis. In de restaurants en winkels wordt door het personeel wel vaak een mondkapje gedragen maar zelf hoefden we deze eigenlijk nergens op. De mensen overal in Kroatië zijn echt super gastvrij en vriendelijk!

De volgende stop was bij de Plitvice meren. Het was hier echt prachtig mooi!!
Ook hier was het vrij rustig, normaal loop je in rijen achter elkaar aan over de paden langs de mooie watervallen.
Nu hadden we het park bijna voor onszelf. Je kunt in het park verschillende routes lopen en op onze route zat een boottocht en een stukje met een treintje. Op het moment dat je met meerdere mensen in de trein ging werden er door de medewerkers van het park mondkapjes uitgedeeld. 
Ook hebben we bij de Plitvice meren gekajakt, dit was echt super leuk!
We waren met 4 bootjes van 2 personen. De gids die met ons mee was vertelde dat er normaal ongeveer 60 personen per dag kwamen kajakken waarvan 70% altijd Nederlanders waren. Wij waren dit jaar de eerste Nederlanders en nu hadden ze ongeveer 6-8 personen per dag.

 Na 3 dagen bij de plitvice meren is het tijd om verder te gaan naar de laatste stop in Oostenrijk in het plekje Mayrhofen.
Hier hebben we lekker gewandeld en rondgereden. Ook zijn we met de skilift omhoog gegaan naar de mooie bergtop in Mayrhofen. Hier kon je gezellig wat drinken en was het uitzicht echt super mooi! Ook hier zijn de mensen allemaal zo vriendelijk, en overal kun je echt heel lekker eten!

Al met al wat het echt een zeer geslaagde vakantie! Echt een aanrader!
We hebben ons geen enkel moment onveilig gevoeld vanwege de coronacrisis.''

#Kroatie #Novigrad #Plitvicka #Oostenrijk #Mayrhofen #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Rondreis #Reistips #Roadtrip #Adventure #Wandelen #Travelinspiration 

 

 

01-07-2020 – 08-07-2020 Kreta, Star Beach Village

Star Beach Village TUI

'' Onze vakantie kon in eerste instantie niet doorgaan omdat het hotel nog niet open was. Samen zochten we een oplossing, wij waren echt aan vakantie toe!
We hebben onze vakantie omgeboekt naar Kreta en hadden om 06:40uur de eerste vlucht naar Heraklion.
In het vliegtuig droegen zowel de bemanning alsook de reizigers boven de 6 jaar een mondkapje. Ook in het luchthavengebouw en op de aangegeven plaatsen werden deze gedragen. Het vliegtuig zat voor 97% vol en iedereen respecteerde het dragen van een mondkapje.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Heraklion was er wel wat chaos. Je moest een QR code hebben i.v.m een gezondheidsformulier vanwege Corona. Die formulieren hadden wij niet. 70% van de reizigers had die code wel, 30 % niet. Persoonlijk vonden wij dat er iemand van Tui aanwezig had moeten zijn op het luchthavengebouw om de reizigers hierover te informeren. Toen alles eindelijk in orde was, was de transferbus helaas al vertrokken naar het hotel. De hostess van Tui heeft er voor gezorgd dat de achtergebleven reizigers per taxi vervoerd konden worden. Per taxi mochten 2 personen + de chauffeur instappen, allemaal met een mondkapje op. De tijd die wij verloren hadden met die QR code werd ingehaald door met de taxi zonder tussenstops naar het hotel te rijden.

De incheck in het hotel verliep vlekkeloos. Al het personeel van het hotel had een mondkapje op. Ook het schoonmaak- en keukenpersoneel hadden een mondkapje op en handschoenen aan. Toen we bij onze kamer kwamen zat er een soort verzegeling op omdat de kamer grondig gereinigd en ontsmet was.
De kamer werd niet elke dag gepoetst maar je kon dit wel aangeven bij de receptie zodat het wel elke dag gebeurde.

De eerste 4 dagen was het vrij rustig in het hotel. Vanaf dag 5 werden er 2 shiften georganiseerd om te gaan eten omdat het wat drukker werd. Hiervan werd iedereen netjes op de hoogte gebracht.
Zo gebeurde het eten op een veilige manier. Er waren rijkelijke buffetten. Aan elk buffet stond personeel om je te bedienen. Zelf het eten nemen kon niet. Je moest aanwijzen of zeggen wat je wenste. Je kon onbeperkt eten. Dit gold ook voor het drinken. Na de maaltijd werden de tafels en stoelen volledig ontsmet. Aan de zwembaden stonden bedjes genoeg met voldoende afstand ertussen. In de zwembaden was er niet te veel volk.

Wij hebben zelfs een auto gehuurd voor 1 dag en deze was volledig ontsmet en super veilig! In het hotel zelf was er geen verplichting om een mondkapje te dragen als reiziger. Zowel binnen als buiten het hotel werd de social distancing goed uitgevoerd. Buiten aan de bars stonden de tafeltjes ook verder uit elkaar. Zowel binnen als buiten stond er overal alcoholgel om handen te ontsmetten. Aan de overkant van het hotel werd er een party gehouden. De veiligheid was gegarandeerd want er mochten maar een beperkt aantal mensen binnen.

Op 8 juli stond ons vliegtuig al weer klaar om naar huis te gaan. Wij vonden deze reis naar Kreta heel veilig en zouden zo weer gaan.
Het reisbureau stuurt hun klanten niet op reis waar het niet veilig is.'' 

#Griekenland #Heraklion #StarBeachVillage #Wanderlust #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Autohuur #Travelinspiration 

 

 

02-07-2020 - 09-07-2020 Rhodos, Akti Imperial

Akti Imperial TUI

''Onze vakantie in Akti Imperial Rhodos was in 1 woord fantastisch. Ondanks Corona hebben wij volop kunnen genieten van de vakantie. We hebben geen enkel moment een onveilig gevoel gehad.

Het hotel had overal (receptie, lift op alle verdiepingen, alle restaurants, bars etc.) dispensers staan met ontsmettingsalcohol. Het personeel was super vriendelijk en droegen mondmaskers. 
De restaurants waren buffetten met bediening en al het mogelijke werd gedaan om alles vlot te laten verlopen. Verder waren er koeltogen zonder bediening daar stonden de nagerechten apart verpakt en bij het ontbijt lag het beleg apart op bordjes. De wegwerphandschoenen waren beschikbaar, maar werd niet door iedereen gebruikt.
Omwille van de hygiëne waren de broodjes allemaal apart verpakt, dit begrijpen we volkomen maar hebben we als enig minpuntje ervaren aangezien het allemaal om zachte broodjes ging en wij liever harde broodjes prefereren. 

Naargelang er meer en meer toeristen arriveerden werd er meer en meer personeel ingezet en werden de eetgelegenheden uitgebreid. Ondanks dat het personeel super hard hun best deed ontstonden er met momenten wel wachtrijen.
De à la carte restaurants zijn ook pas gedeeltelijk open gegaan na het eerste weekend.  Wij hebben kunnen genieten van het Grieks en Italiaans restaurant. Ook hier was het eten top en de bediening super. Hier werden de regels van social distancing gerespecteerd en was de capaciteit gehalveerd.  Er was de keuze om 19:00uur eten of 20.30uur.
De All-In was heel, heel uitgebreid.  Alle sterke drank was te verkrijgen en aan eten was er nooit gebrek.

Ook het animatieteam was super tof en hebben mede voor een hele leuke vakantie gezorgd.
Door Corona was er geen kinderclub, wellness, binnenzwembad, 7D Cinema en Lunapark geopend maar dit hebben wij niet als een gemis ervaren.

In het begin van de vakantie werd gevraagd of je wel of niet de voorkeur gaf aan het poetsen van de kamer, dit ook omwille van Corona.  Wij hebben hier wel gebruik van gemaakt en ook dit was dik in orde.
De regels van social distancing waren overal duidelijk aangegeven. Als het niet werd nageleefd lag het vooral aan de toeristen.
Ons inziens doet het hotel alles om een zo normaal mogelijke vakantie te hebben en dat hebben we ook gehad.

We zijn blij dat we desondanks Corona deze reis hebben gemaakt.
We waren sceptisch wat het luchtverkeer met zich mee zou brengen maar ook hier hebben wij geen problemen gekend. Onze temperatuur is nergens gemeten en het boarden is zelfs vlotter verlopen dan normaal vanwege de weinige toeristen.
Ook op de luchthaven was het sanitair zeer proper en overal was ontsmettingsalcohol aanwezig.

Ook jullie willen we bedanken voor het telkens snelle omboeken en het aanbieden van dit geweldige hotel desondanks de moeilijke periode.
Van het animatieteam hebben we wel vernomen dat onze voorlaatste boeking het hotel in Kos niet zo’n aanrader zou zijn.
Dus we zijn heel blij dat deze niet Corona safe was waardoor we in Akti Imperial beland zijn.

Wij hebben alleen maar spijt dat onze vakantie zo snel voorbij was..... '' 

#Griekenland #Rhodos #AktiImperial #Reizen #Travel #Opreis #Reisinspiratie #Reistips #Adventure #Travelinspiration 

Ga terug